گلخونه من

گل مغربی

نام علمی : Oenothera biennis

خانواده : ONAGRACEAE
گیاه دائمی و گسترده با حداکثر بلندی ۱۵ و گستردگی ۴۰ سانتی متر که دارای برگهای سرنیزه ای شکل و ساقه های کرکدار بوده و گلهای فنجانی شکل و زردرنگ آن اواخر بهار تا اوایل پاییز ظاهر می شوند.
گلها در طول روز باز بوده و هنگام غروب آفتاب گلبرگها جمع می شوند.
نیازها: به مکان کاملا آفتابی و خاک شنی نسبتا غنی نیاز دارد و حداقل دمای قابل تحمل آن ۱۵- درجه سانتی گراد می باشد.
ازدیاد: از طریق کاشت بذر یا تقسیم گیاه در پاییز یا بهار و قلمه چوب نرم و در اواخر بهار امکان پذیر است.
 
http://www.illinoiswildflowers.info/prairie/photox/cm_primrose2.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 12:30 ] [ امید ] [ ]
گل ماهور یا خرگوشک


نام علمی :
Verbascum thapsus L

گلی است خاص منطقه آسیاو اروپاکه بر اساس برخی گفته‌ها هنگامی که آواز ماهور در کنار آن خوانده یا نواخته شود گل پژمرده میشود.

محلول خرگوشک برای رشد مو و ابرو موثر است
.

http://www.missouriplants.com/Yellowalt/Verbascum_thapsus_plant.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 12:26 ] [ امید ] [ ]
گل آفتابی

نام علمی : Drosera rotundifolia

نام تیره : Droseraceae
از نظر گیاهشناسی ، گیاه علفی و گوشتخوار می باشد و در مناطق خاکهای پیتی اروپا پراکندگی دارد.
پراکنش آن در نواحی سرد ، باتلاقی و معتدله نیمکره شمالی می باشد.
جزء مورد مصرف گیاه در صنایع دارو سازی ، پیکره رویشی می باشد و برداست آن بصورت دستی و زمان آن از خرداد تا شهریور است.
مواد موثره اصلی از پلومباژین و کینونها تشکیل شده است.
خواص دارویی آن : ضد قارچ و پروتوزوآ ، ضد باکتری ، ضد اسپاسم و ضد سرفه
عوارض جانبی : مصرف دوز بالا سمی است.
کاربرد غیر دارویی ندارد.
 
http://www.carnivorousplants.org/cpn/Species/images/v35n3f1.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 12:25 ] [ امید ] [ ]
گل محمدی

نام علمی : Rosa Domascena - Mill
گل محمدی یك گیاه گل دار از خانواده Rosaceaeاست كه بیشتر برای گلاب گیری ، داروسازی و طب ، عطرسازی و صنایع غذائی مصرف دارد. رویشگاه اولیة آن ایران و در حال حاضر در استانهای اصفهان ( كاشان ) ، فارس ، كرمان ، آذربایجان شرقی و غربی ، مركزی و ... كشت میشود.
مناطق عمدة تولید گل محمدی در استان اصفهان عبارتند ازكاشان، گلپایگان ونطنز. سطح زیر كشت در استان اصفهان معادل 1206 هكتار با میزان تولید 5481 هكتار می باشد (آمار سال 1385) كه در رتبه سوم كشوری قرار دارد.

از نظر گیاهشناسی گل محمدی درختچه ای خاردار با ارتفاع حدود 5/1 متر با برگهای 5 تا 7 برگچه ای به شكل تخم مرغ و رنگ سبز براق بوده و گل آن كم پر تا نیمه پٌرپر به رنگ صورتی تا صورتی- قرمز و معطر با گل آذین خوشه ای مركب یا منفرد می باشد. زمان گلدهی در اكثر گونه ها در بهار می باشد.

این گیاه بسیار مقاوم بوده و اكثر شرایط آب و هوائی را به خوبی تحمل می كند ولی اصولاً مناطق باز و آفتابگیر با شبهای نبستاً خنك را ترجیح می دهد. نسبت به كم آبی مقاوم بوده و بسته به منطقه كشت شده بین 7 تا 15 روز یكبار در زمان گلدهی و 20 تا 30 روز یكبار در دیگر دوره های رشد آبیاری می شود.
در كاشان آبیاری 5 تا 10 مرتبه با دوره آبیاری 12 تا 50 روز مرسوم می باشد. خاكهای حاصلخیز شنی- رسی دارای بافت نسبتاً خشك كه هوا را به خوبی از خود عبور دهد و دارای مقادیری مواد آلی پوسیده باشد و PH حدود 5/6 بهترین محیط رشد برای گل محمدی می باشد.

كاشت نهال های آن معمولاً در اسفندماه در گودالهائی به عمق 30 تا 40 سانتی متر انجام می شود. عمده ترین روش كشت جوی و پشته با فواصل خطوط كشت حدود 4 متر و فاصله نهالهای حدود 2 متر است. البته روش كرتی نیز در بعضی از مناطق مرسوم است كه در این حالت فاصله كاشت 5/1×5/1 متر تا 2 × 2 متر در نظر گرفته می شود.

عملیات هرس بیشتر برای حذف شاخه های ضعیف و كنترل بیماری ها و آفات انجام می شود و در اكثر مناطق عمل هرس فرم دهی دیده می شود. معمولاً 5 تا 6 سال بعد از كاشت درختچه های گل محمدی راكف بر می كنند تا عمل جوان سازی گیاه انجام شود.

گل محمدی از سال دوم شروع به گل دهی می كند و بیشترین محصول را در سالهای 3 و 4 دارد ولی از سال ششم گل ها ریز شده و مقدار محصول نیز كم می شود. زمان برداشت از اول اردیبهشت شروع شده و در بعضی مناطق گاهی تا آخر خرداد نیز ادامه می یابد ولی معمولاً طول دورة برداشت 20 تا 30 روز است. میانگین مقدار محصول یك درختچة گل محمدی 2 تا 5/2 كیلوگرم است.

گل محمدی از راه پاجوش ، قلمه زدن ، خوابانیدن و پیوندزدن و از طریق بذر ( برای مصارف خاص ) تكثیر می شود كه در كاشان اكثراً به روش پاجوش است.

مهمترین آفات گل محمدی شته ها ( خصوصاً شتة گل سرخ ) كنه ها، شپشك ، كرم ساقه خوار و مهمترین بیماری آن سفیدك می باشد. در كاشان سموم مصرفی برای كنترل آفات بیشتر گوزاتیون، مالاتیون و دیازینون و برای بیماری سفیدك سموم سولفوره می باشد.
 
http://agronet.bg/images/stories/ovostarstvo/roza.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 12:24 ] [ امید ] [ ]
آگلونما

AGLAONEMA TREUBII: نام علمی


گیاه بسیار زیبایی است با برگ های ابلق، از خانواده آراسه. ساقه ها کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف ، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین با طول 12 تا 15 سانتیمتر (که گاه تا 20 سانتیمتر نیز می رسند)؛ مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی دارد .
آگلونما در حدود چهل گونه گیاه علفى در هند و مالزى دارد كه برخى از آنها به خاطر داشتن برگ هاى ابلق به عنوان گیاه زینتى در گلخانه ها نگهدارى مى شوند.
رایج ترین آنها دو نوع A.PICTA و A.TREUBII است. «آگلونما پیكتا» از مالزى آورده شده و داراى برگ هایى به رنگ سبز تیره با لكه هاى سفید به موازات رگبرگ هاى فرعى است. اما «آگلونما تروبى» كه از جزایر سلب آورده شده گیاه زیباترى با برگ هاى كشیده و مقاوم به رنگ سبز روشن با لكه هاى خاكسترى مایل به نقره اى است و در باغچه هاى آپارتمانى جلوه خاصى دارد.
در صورتی که مدت درازی از آن مراقبت شود تنها یک میوه خواهد داد.
نیازها
نور:
به نور کافی احتیاج دارد، از آفتاب مستقیم بیزار است و تقریباً در همه جای آپارتمان که مقداری نور طبیعی داشته باشد می ماند .
دما:
در زمستان باید در داخل خانه نگهداری شود؛ حداقل دماى قابل تحمل این گیاه تا 15 - 10 درجه سانتیگراد است . در زمستان که رشد گیاه کندتر می شود باید آب آن را تقلیل داد و از نگهداری گیاه در نزدیکی شوفاژ یا بخاری خودداری نمود.
آبیاری:
اجازه دهید در بین دو آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود زیرا آب زیادی باعث پوسیدگی گیاه می شود.
آگلونما تروبی احتیاج چندانى به نور و روشنایى ندارد. در بهار و تابستان هر دو هفته یك بار نیاز به كود محلول دارد. سطح خاك نیز باید همیشه نسبتاً مرطوب نگه داشته شود.)
رطوبت هوا:
برگ هاى آگلونما نسبت به خشكى هوا حساس هستند و بهتر است در آپارتمان هاى گرم و خشك هر روز سطح برگ ها با آب اسپرى (ریز) شود.
خاک:
مخلوط خاک گلدانی (خاکبرگ، ماسه ، پیت، خاک باغچه) با قابلیت نفوذ خوب (به طور کلی خاك غنى از خاكبرگ و اسیدى را مى پسندد.
تکثیر:
تكثیر این گیاه عمدتاً در فصل تابستان صورت مى گیرد. مانند دیفن باخیا تکثیر می شود یعنی هم می توان ساقه بدون برگ را به صورت افقی در ماسه کاشت یا قلمه برگدار را کاشت یا از جوانه هایی که از خاک خارج می شوند استفاده کرد. باید دقت کرد که نباید هوا به ریشه برسد، بنابراین خاک اطراف ریشه را کاملاً فشرده می نمایند.
تغییر گلدان:
هر سه سال یک مرتبه در فصل بهار گلدان را عوض می کنند و این در موقعی است که ریشه، دو سوم فضای گلدان را اشغال کرده باشد.
نکته:
اگر برگ ها خیلی آویزان هستند برگ ها را دسته کنید و چند روز درون روزنامه بپیچید تا برگ ها شکل ایستاده به خود بگیرند .
مشکلات نگهداری گیاه
-
برگ ها پژمرده و نوک آنها قهوه ای می شود. علت آن کمی رطوبت هوای اطراف گلدان است.
-
برگ ها مجعد و پیچیده می شود و لبه برگ ها قهوه ای می گردد. علت آن سردی بیش از اندازه هوا و کمی رطوبت هوای اطراف گلدان است.
- برگ ها روبه زردی می گذارد و لکه های سفیدی در سطح آن ظاهر می گردد. علت آن هجوم کنه های بسیار ریزی است که در محل دمبرگ و زیر آن وجود دارد. برای جلوگیری از آن باید با مالاتیون دو در هزار یک مرتبه در هفته از اول بهار سمپاشی نمود. همچنین غبار پاشی سطح و زیر برگ ها با آب ولرم باید به طور مرتب انجام گیرد.
 
http://www.mob-zabrze.pl/flora/foto02/aglaonema2.jpghttp://articulos.infojardin.com/trucos/Imagenes_nov/aglaonema_NB.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 12:22 ] [ امید ] [ ]
گل عینک ( گل چشمک )

نام علمی : Euphrasia officinalis

نام خانواده : Scrophulariaceae
توصیف گیاه : گل عینک ،‌گیاهی یکساله است که تا ارتفاع 40 سانتیمتر رشد نموده و دارای برگ های کوچک کاملا دندانه دار است که بصورت جفت ای متقابل قرار گرفته اند.
گل های این گیاه سفید یا صورتی با نقطه های زردرنگ بوده و در قسمت میانی دارای یک حلقه مشکی با رگه های بنفش رنگ می باشند.
منشاء :‌اروپا . در راوپای غربی و در طول فصل گلدهی گونه های گل عینک وحشی مورد بهره برداری قرار می گیرند و قسمت های برداشت شده جهت مصارف دارویی مورد استفاده قرار می گیرند.
قسمت های مورد استفاده : اندام های هوایی گیاه .
گروه درمانی : بصورت سنتی به عنوان محلول شستشوی  چشم و ضدالتهاب.
موارد استفاده و خواص : گیاه عینک برای قرنه های متمادی است که بعنوان داروی درمان ناراحتی های چشم ( شامل التهاب ،‌تحریک ، التهاب پلک ، اختلال در دید ، خستگی و آماس بافت ملتحمه ) مورد استفاده قرار می گیرد.
شکل و مقدار مصرف :‌جوشانده 2درصد برای شستشوی چشم 3 تا 4 بار در روز استفاده شود. برای مصرف خوراکی چای حصل از 2-3 گرم گیاه خشک مجاز می باشد.
مواد موثره : این گیاه حاوی گلیکوزید های ایریدوئید مختلف (‌تا 0/9 درصد ) وشامل آکوبین، گاتالپول و ائوفروزید می باشد. علاوه بر این مواد در گیاه گل عینک لیگنانی ( بنام دهیدرودیکونیزیل الکل 4-بتا-دی-گلیکوزید) و گلیکوزید فنیل پروپانی ( بنام ائوکووزید )،‌اجزای مختلفی از تانن ها و اسیدهای فنولی کربوکسیلیک ( اسید کافئیک ،‌P-هیدروکسی فنیل پیروویک و اسید وانیلیک ) و فلاونووئید های مختلف وجود دارد.
اثرات درمانی :‌گلیلکوزید های ایریدوئید یا متابولیت های حاصل از آن در بدن انسان باعث ممانعت از ایجاد پروستاگلندین شده و در نتیجه خاصیت ضدالتهابی دارند.
فنولیک ها مانند اسیدهای فنیل کربوکسیلیک و فلاونووئید ها دارای اثر باکتری کشی هستند.
وضعیت :‌گیاه گل عینک بعنوان گیاه دارویی مورد استفاده در طب سنتی و نیز گیاه دارویی موثر در فارماکوپه های معتبر جهان ثبت شده است.

http://web.unbc.ca/~fsty201/wildflower/WIK-Euphrasia%20officinalis.jpg
http://www.globalherbalsupplies.com/herb_information/images/eyebright.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:39 ] [ امید ] [ ]
گل آزاله (خر زهره هندی)

گلدان گل آزالیا را كه از گل فروشی خریداری می كنند٬ پس از گذشت یكی دو روز بعد از خرید گلها و غنچه ها و حتی برگهای آن می ریزد و تصور می كنند كه نگهداری آزاله كار بسیار مشكلی است .
درحالی که اگر بعضی نكات را رعایت كنند تا حدودی موفق خواهند بود . صحیح است كه به علت وجود شرایط نامناسب حرارت و رطوبت در منزل، نگهداری آزاله كار مشكلی است معهذا با توجه به نكات ریز می توان اشكالات را از میان برداشت . اگر بخواهند مدت زیادی از گل آزاله استفاده كنند ، باید زمانی گلدان را خریداری كنند كه غنچه های اولیه در حال باز شدن باشند و بقیه جوانه های گل بتدریج در داخل آپارتمان باز شود. اگر همه گلها كاملا باز شده باشند و از هوای مرطوب گلخانه مستقیمأ به داخل آپارتمان برده شود ، مدت دوام گل زیاد نخواهد بود . آپارتمانهای گرم و خشك برای نگهداری آزاله مناسب نیست و حتی الامكان باید گلدان را در یك محل خنك یعنی در جائی كه حرارت از 15 درجه سانتیگراد تجاوز نكند قرار دهند . حداقل درجه حرارت مورد احتیاج این گیاه در زمستان 7 ـ 13 درجه است.
 
 آزاله روشنائی غیر مستقیم و زیاد را می پسندد ولی نباید در نور مستقیم آفتاب قرار گیرد . هیچوقت خاك گلدان نباید خشك شود .
اگر آزاله مدت زیادی خشكی ببیند گلها قهوه ای می شوند و برگهای آن خشك شده و می افتد و ریشه ها مجددأ بسختی رطوبت را بخود جذب می كند ، در اینصورت باید مدت 5 دقیقه گلدان را داخل ظرف آبی گذاشت تا ریشه ها خیس شوند و بعد از 5 دقیقه آنرا از آب خارج كرد . خاك آزاله مخلوطی از دو قسمت پیت ( تورب ) و یك قسمت ماسه است بشرطی كه گلدان زه كش داشته باشد . آزاله خاك اسیدی لازم دارد و هرچند وقت یكبار كمی تورب به آن اضافه می كنند تا حالت اسیدی خاك حفظ شود. هر 15 روز یكبار با كود تجارتی مایع به نسبت 2 تا 3 در هزار آنرا تقویت كنند. وقتی گلهای آزاله تمام می شود ، باید بوته را هرس كرده و در ماه اردیبهشت گلدان را در هوای آزاد در زیر درخت قرار دهند و موقعی كه هوا در پائیز سرد می شود گلدان را بداخل آپارتمان می برند ، آزاله 6 ـ 8 هفته استراحت لازم دارد.
ازدیادبوسیله قلمه در خرداد و تیر از گیاهانی كه در هوای آزاد پرورش یافته اند گرفته می شود و در زیر شیشه آنرا ریشه دار می كنند . قلمه ها بعد از 2 ـ 3 سال گل می دهند . همچنین ازدیاد از طریق پیوند مقدور است كه در اینصورت بوته های قویتر و با دوام تر بدست می آید .

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:38 ] [ امید ] [ ]
گیاه میوه اژدها (گیاه دراگون فروت)

محل اصلی رویش این گیاه در مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی می باشد
 ولی به دلیل وجود شرایط مناسب برای رشد گیاه این میوه در کشورهای آسیایی همچون مالزی ، تایوان ، ویتنام ؛ تایلند، فلیپین ، سریلانکا، و جدیدا در بنگلادش ، استرالیا و جنوب چین باغ هایی برای پرورش این میوه بوجود آورده اند.

http://topnop.ir/uploads/201110/tpn4272/sU0PBrNUUH.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:35 ] [ امید ] [ ]
گیاه پارچی

پارچ گیاه بومی اندونزی ، فیلیپین ، و آسیای جنوب شرقی است.
رنگ قرمز پر جنب و جوش از لبه گیاه به عنوان یک فریب غیر قابل انکار به حشرات عمل می کند.

http://topnop.ir/uploads/201110/tpn4272/kgO5YV6Gvk.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:34 ] [ امید ] [ ]
گل حسرت

نام علمی : Colchicum autumnale

نام عمومی : meadow saffron ، fall crocus ، Autumn crocus
نام انگلیسی : wild – saffron
نام خانواده : Colchicaceae ( گل حسرت )
گیاهشناسی :
گل حسرت گیاهی است علفی ، چندساله و پیازدار . پیاز آن نسبتاً بزرگ ، گوشتدار و یکپارچه می باشد که پوست های نازک و قهوه ای رنگ آن را پوشانده است. این پیاز ریشه های افشان دارد. برگ های گیاه دراز ، باریک و نوک تیز و به رنگ سبز تیره است. گل ها صورتی رنگ و دارای شش گلبرگ هستند. میوه ی گیاه بصورت پوشینه است و تعدادی دانه ی کوچک دارد. قسمت مورد استفاده ی گیاه ،‌پیاز آن می باشد. گل حسرت در مناطق مختلف دنیا از اروپا تا آسیای صغیر می روید. این گونه از گیاه در ایران نمی روید.
اما گونه های دیگری از آن در نواحی مختلف ایران وجود دارد. گل حسرت از قدیم بعنوان داروی موثر ضد نقرس مصرف می شده و در حال حاضر نیز می شود. در قدیم بیشتر از تنتور آن استفاده می کردند و امروز داروهای صنعتی آن به بازار عرضه می شوند.
تاریخچه :
گل حسرت و عصاره ی آن قرن ها برای درمان نقرس ، روماتیسم ،‌تورم ، تورم پروستات ، سوزاک و عصاره ی گیاه به منظور مداوای سرطان استفاده می شده است.  امروزه گل حسرت بعنوان منبع اولیه کلشی سین به طور درمانی برای بیماری نقرس و به طور تحقیقاتی در مطالعات کروموزومی سلول ها مصرف می شود. گل حسرت علاوه بر درمان نقرس که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکاست برای موارد زیر نیز کاربرد دارد : درمان ضعف عصبی بدلیل پیشرفت ام اس ، تب مدیترانه ای ، سیروز کبدی ، سیروز صفراوی اولیه ، پسوریازیس و تعدادی از بیماری های پوستی .
ترکیبات مهم :
مهم ترین ماده موجود در گیاه گل حسرت ، کلشی سین است که بیشتر در پیاز آن ( حدود 0/6 درصد ) وجود دارد. این ماده در دانه ها نیز حدود 0/1 درصد و گاه بیشتر موجود است. همچنین ترکیباتی مشابه کلشی سین یا مشتقات آن مانند کلشامین و کلشی سرین در گیاه گزارش شده است. کلشی سین با گرم شدن و حتی جوشیدن از بین نمی رودو برعکس آلکالوئید های دیگر بخوبی در آب حل می شود.
داروشناختی و اثرات مهم :
کلشی سین باعث تقسیم سلول های عادی می شود. مکانیسم عمل آن تقسیم سلولی در مرحله ی میتوز است. این جسم میتوز را در متافاز متوقف می کند ،‌بهمین دلیل بعنوان عامل ضد سرطان مفید می باشد. کلشی سین اثرات انتی نئوپلاستی را در تحقیقات درون و برون سلولی بخوبی نشان داده است ولی بعلت سمیت در مصرف آن محدودیت می باشد. آزمایش های مختلف نشان داده است که کلشی سین بخوبی می تواند از هپاتیت و سیروز کبدی جلوگیری کند. این ماده تورم را کاهش می دهد و با تخریب کلاژن از سنتز کلاژن جلوگیری می کند.
سمیت و عوارض جانبی :
تمام قسمت های گیاه سمی است و شدت سمیت قسمت های مختلف به میزان کلشی سین آنها بستگی دارد. معمولی ترین عارضه ی این گیاه ناراحتی های روده ای – معده ای است که بلافاصله پس از خوردن آن ایجاد می شود. پس از جذب این گیاه احساس تشنگی و سوزش دهان و گلو سپس تهوع و استفراغ ایجاد شده و به دنبال آن دردهای شکمی و اسهال شروع می شود. در این حالت ، کمبود آب بدن ممکن است ایجاد شوک کند. برای کلشی سین پادزهر خاصی وجود ندارد. استفراغ و تخلیه ی معده کمک بزرگی به جلوگیری از شوک می کند. انتشار مواد تبخیر شونده در هنگام ورقه کردن صنعتی پیاز تازه ی گل حسرت در کارگران باعث التهاب بینی و گلو می شود و حتی ممکن است نگه داشتن آن در دست موجب بی حسی آن شود.
استفاده ی دارویی طولانی مدت از کلشی سین می تواند باعث آگرانالوسیتوز ،‌آنمی آپلاستیک و التهاب اعصاب محیطی شود. کمترین میزان مصرف گیاه که منجر به مرگ شده 186 گرم به مدت چهار روز بوده است. در هر صورت مصرف خوراکی 7 میلی گرم کلشی سین خالص ممکن است باعث مرگ شود.
طریقه و میزان مصرف :
چون این گیاه سمیت شدیدی دارد باید فرآورده های صنعتی آن ( قرص های کوچک 1 میلی گرمی ) را طبق دستور پزشک مصرف کرد.
موارد منع مصرف :
مصرف این گیاه برای زنان باردار ، بیماران قلبی ، افراد دارای مشکلات روده ای – معده ای و افراد ضعیف ممنوع است. همچنین از مصرف کلشی بیش از سه روز پیاپی جدا باید خودداری کرد.
مهم ترین اثرات گزارش شده :
ضد التهاب ، ضد روماتیسم ، ضد تومور ، تقویت کننده ی قوای جنسی ، ضد نفخ ، معرق ، ادرار آور ، تهوع آور ، مسهل ، آرامبخش ،‌سمی و ضد تقسیم سلولی .
نکات قابل توجه :
1- تمام گونه های گل حسرت سمی و حاوی کلشی سین هستند. برای تهیه ی داروهای مربوطه از گونه های مختلف بخصوص اتومنال ( Autumnale ) ، اسپسیوزوم ( Speciosum ) و وروم ( Vernum ) استفاده میشود.
2- گونه های مهم موجود در ایران اسپسیوزوم C.speciosum و لوتئوم C.luteum هستند که طبق کتاب دکتر زرگری گونه ی اول در مناطق شمالی و گونه ی دوم در نواحی جنوبی ایران می روید.
3- دانه های گیاه حاوی آلکالوئید های سمی و با توجه به اینکه میزان کلشی سین در پیازها متغیر بوده و در طول زمان ثابت نیست ، لذا در سال های اخیر از دانه ی آن ( که سمیت زیادی دارد ) بعنوان منبع کلشی سین استفاده می شود.
4- با توجه به اینکه میزان آلکالوئید های سمی گیاه در زمان های مختلف و همچنین پس از برداشت متغیر می باشد و ممکن است مصرف کمی از آن باعث مرگ شود. لذا مصرف خوراکی گیاه یا پیاز آن اکیداً ممنوع است و باید از داروهای استاندارد تهیه شده که میزان معینی کلشی سین دارد طبق نظر پزشک استفاده کرد.
5- مهم ترین داروی صنعتی که از گیاه گل حسرت تهیه شده دراژه های کوچک سولفات کلشی سین است که حاوی 1 میلی گرم ماده موثره می باشد. این دارو بعلت سمیت باید زیر نظر پزشک مصرف شود.
6- طبق کتاب مهندس مظفریان ، وجود 15 گونه گل حسرت در ایران گزارش شده است که دو گونه از جمله کولشیکوم واریانس و کولشیکوم وندل بوی اختصاصی ایران هستند.

http://botanical.com/botanical/mgmh/s/safmea04-l.jpghttp://curriculum.toxicology.wikispaces.net/file/view/250px-Colchicum_autumnale.jpg/30363550/250px-Colchicum_autumnale.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:33 ] [ امید ] [ ]
پرورش آلاماندا

Allamanda catharica: نام علمی

برگها متقابل بیضی شکل با نوک باریک و براق می باشد. گلها شیپوری با طول 8 سانتیمتر زرد طلایی رنگ و در اواسط تابستان زمان گلدهی می باشد. همیشه سبز _ ارتفاع در ابتدا در حدود 45 سانتیمتر ولی به ارتفاع 3_ 5 متر نیز میرسد.
همیشه سبز _ ارتفاع در ابتدا در حدود 45 سانتیمتر ولی به ارتفاع 3_ 5 متر نیز میرسد.
برگها متقابل بیضی شکل با نوک باریک و براق می باشد. گلها شیپوری با طول 8 سانتیمتر زرد طلایی رنگ و در اواسط تابستان زمان گلدهی می باشد
نیاز ها:
نور : در تابستان ( نور کامل ) و در زمستان ( نیم سایه)
دما: تابستان ( حداکثر 27 درجه ) و زمستان ( حداقل 18 درجه(
آبیاری: در فصل رشد همیشه خاک مرطوب باشد و در زمستان هفته ای یکبار هنگامیکه سطح خاک خشک شده باشد.
غبار پاشی: در بهار و تابستان ( فصل رشد ) هر هفته 2 بار بدون خیس شدن گلها و میتوان برای تامین رطوبت در زیر گلدانی سنگریزه بریزید و آب اضافه نمایید ولی نباید ته گلدان با آب تماس پیدا کند. گیاه رطوبت پسند است.
خاک: ترکیبی از خاک لوم و شن درشت به نسبت 2 به 1 و اضافه نمودن مقدار کمی پهن گاوی پوسیده به خاک گلدان برای گیاه مناسب می باشدیا مخلوطی از یک قسمت تورب ، یک قسمت خاک برگ و یک قسمت خاک باغچه و ضمنآ طالب خاک قلیایی است.
کوددهی: با ظهور اولین گل 5 گرم در لیتر هر هفته یکبار با مواد غذایی مایع یا جامد محلول در آب از اردیبهشت تا شهریور ماه
ازدیاد: ریشه دار نمودن قلمه های سبز و چوبی با طول 8 سانتیمتر با حرارت 21_ 23 درجه از اواسط بهار تا اوایل تابستان
عوارض و درمان: گلها ظاهر نمیشود و برگها ریز و ساقه ها دراز هستند که در اثر نور و تغذیه ناکافی است . پیچیدگی برگها و خم شدن شاخه های گیاه به طرف پایین در اثر سردی هوا است.
نکته: گیاهان تازه خریداری شده هر 3 ماه یکبار با مشاهده ریشه در ته گلدان نیاز به تعویض دارند و پس از یکسال تعویض سالانه کافیست . گیاه را در معرض هوای سرد و خشک قرار ندهید .
اواخر پاییز حذف شاخه های جوان بعد از اتمام دوره گلدهی جهت گلدهی بهتر در سال آینده لازم است. در شهریور و مهر ماه به میزان کمتری آبیاری نیاز دارد و باید یک دوره خشکی نسبی را بگذراند.
http://www.hochenegg.de/phytokodex/mini/Allamanda_catharica_L_tm.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:26 ] [ امید ] [ ]
گل سنبل


سنبل گیاهی است که از زمانهای قدیم کاشتن آن متداول بوده است .


این گیاه از خانواده سوسنیها و پیازی ، به بلندی 15 تا20 سانتیمتر و گل های زودرس آن بشکل خوشه انتهای ساقه گوشتی معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشود و به رنگهای سفید ، قرمز ، آبی ، بنفش ، صورتی و زرد و غیره است .
این گیاه را در آپارتمان می توان درون پیت ، ماسه و یا آب پرورش داد .
برای نگهداری آن در آب به گلدانهای مخصوصی نیاز دارد که دارای دهانه ای گشاد و گلوگاهی باریک باشند ، بقسمی که آب ریشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهای پیاز گل باشد.
سنبل ، در تاریکی مطلق ریشه تولید میکند .
بنابراین بهتر است بدین منظور پیاز را در قفسه آشپزخانه گذارده و حرارتی معادل 9 – 11 درجه سانتیگراد برای آن فراهم نمود.
پیازهائیکه در شن خوابانده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه ای از باغچه که از خطر یخبندان محفوظ باشد دفن نمود.
برای اینکه بیرون آوردن گلدان از خاک در زمستان آسان شود می توان قبلا پوششی اطراف گلدان قرار داد .

زمانی سنبل را به روشنائی آورید که جوانه ها آنقدر برجسته شده باشند که بشود آنها را با دست لمس کرد .
هیچگاه گیاه را در مکانی که خیلی گرم باشد قرار ندهید .
هرچه می توانید بر روی برگها آب بپاشید تا شادابی خود را حفظ کنند .
برای نگهداری سنبل در منزل پیازهای پرورش یافته مخصوص مورد نیاز است که معمولا پس از یکبار گل دادن غیر قابل استفاده میشوند مگر اینکه در خاک مناسبی رشد کرده باشند که در این صورت هم ممکن است پیازچه ها دوسال طول بکشد تا گل بدهند .
در کشور هلند مخصوصا نواحی هارلم مزارع بزرگی از سنبل و لاله کاشته می شود، برتری ای که این کشور بر سایر کشورها دارد و گلهای سنبل آنجا در عالم معروف شده بواسطه وجود سه عامل اصلی :
مواظبت ، دقت و منطقه مساعد از نظر جوی و زمین حاصلخیز آنست که چنین عوامل مساعدی کمتر در یک جا جمع میشود .
بخصوص در ایران که هوای خشک و آفتاب سوزان و روشنائی زیاد آن چندان مساعد برای پرورش سنبل بشکل سنبل هلند نیست .
در هلند تقریبا پنج هزار هکتار زمین که پنجاه میلیون متر مربع میشود برای کاشتن سنبل و لاله تخصیص داده شده که منظره زیبا و فریبنده آن همه ساله عده زیادی را برای تماشا به آن کشور میکشاند .
این زمینها اصولا از شنهای نرم کنار دریا که مملو از نرمه صدفهای دریائی است تشکیل شده و بدست گلکاران مقدار کود گاو یا تورب پوسیده با آن مخلوط میشود .
زیرا بهترین خاک برای پرورش سنبل باید مخلوطی از دو سوم شن و یک سوم مواد پوسیده مغذی باشد .
چون سطح این مزارع پست تر تز دریاست همیشه چند دسیمتر زیر زمین آب وجود دارد که در نتیجه خاک مزارع را مرطوب نگه میدارد .
با این ترتیب حتی تابستان هم مزارع سنبل هلند احتیاجی به آبیاری ندارد .
تمام این مزارع را به قطعات مربع مستطیل تقسیم کرده ، اطراف آنرا پرچین های تازه از نی کاشته و محصور ساخته اند تا سنبل ها و لاله ها از صدمه بادهای کنار دریا مصون بمانند .
با این ترتیب است که همه ساله میلیونها پیاز سنبل و لاله یا گل آنها از هلند به تمام نقاط جهان صادر میشود .
گیاه سنبل را اصولا به سه دسته تقسیم می کنند :
1 –
سنبل هلندی H.Orientalis.
2 –
سنبل ولایتی یا پاریسی H.O.Pronncialis.
3 –
سنبل رومی H.O.Olbulus.

وجه تمایز سنبل هلندی با دو قسم دیگر ، پهنا و حجم خوشه گل آنست و دانه های گل روی خوشه کاملا چسبیده و نزدیک به یکدیگر میباشند .
سنبل هلندی دارای دو جور : پرپر و کم پر میباشد .
ولی خوشه گل کم پر قوی تر و بیشتر از جور پرپر برای تهیه گل پیش رس مستعد میباشد .
خوشه گل سنبل هلندی پرپر کوچک تر و دانه های گل آن هم ریزتراست .
سنبل ولایتی همان سنبل های ایرانی است که از قدیم در ایران برای ایام نوروز می کاشته اند و پیازهایآنرا غالبا از مازندران می آورند .
خوشه گل های آن تنبل و تنک که بین دانه های گل فاصله زیاد دارد گرچه این قسم سنبل به زیبائی سنبل هلندی نیست ولی چون پیازهای آن کاملا روستائی و سالیان متمادی در زمین باقی مانده خود بخود زیاد شده همه ساله بهار بوته های قوی و پر پشتی از آن بیرون آمده و گل ریزان میکند ، برای باغهای روستائی ، کنار چمن زارها ، گل بهاری مناسبی است .
رنگ گلهای این قسم که هم پرپر و هم کم پر است قفائی روشن یا سیر میباشد .
بوته سنبل رومی کوچک تر و خوشه گلش که از هر بوته بیشتر از یکی بیرون نمی آید خیلی کوچک و تنک ولی معطر و خوشبو است ، رنگ گلهایش سفید و زودتر از سنبل هلندی باز می شود .

روش کاشت و تکثیر :
گل سنبل را با کاشتن پیازهای کوچک که پس از یک عمل مختصر روی پیاز اصلی تولید میشود زیاد می کنند .
تعداد این پیازچه ها به نسبت جور آن کم و زیاد می باشد .
برای اینکه از یک پیاز سنبل بخواهند پیازهای کوچک گرفته آنرا زیاد کنند ، باید یک ماه قبل از موقع کاشتن ته پیاز را بشکل مخروط کوچکی با چاقو در آورده یا آنرا بشکل صلیب شکاف داده بگذارند جای برش خوب بخشکد . آنوقت آن پیاز را در عمق کمتری از پیازهای دیگر که برای گل آن می کارند بکارند .
پیازهای سنبل را به نسبت استفاده ای که از گلش میبرند بطرق مختلف میکارند .
چنانچه برای گل چیده و زیاد کردن آنها را در هوای آزاد روی زمین و برای تزئین اطاقها و سالون در گلدان یا ظروف آب میکارند .
بهترین فصل برای کاشتن پیازهای سنبل در گلدان یا ظروف آب ماه آبان و آذر است .
اگر بخواهند زودتر از فروردین از گل سنبل استفاده کنند باید گلدانهای 10 سانتیمتری را با خاک خیلی سبک و مملو از مواد پوسیده باین ترتیب : 5 قسمت خاک رسی و شنی 3 قسمت کود کاملا پوسیده و 2 قسمت ماسه شسته پس از آنکه قبلا کف گلدان را برای زه کشی و رد شدن آّب زائد آن حاضر کرده باشند پر کرده بعد پیاز سنبل را بطوری در گلدان بگذارند که تمام پیاز در خاک باشد .
این گلدانها را پس از آب دادن در زمین فرو می کنند ، حرارت زمین سبب می شود که پس از یک تا یک ماه و نیم پیازها کاملا ریشه کرده و جوانه برگها نوک پیاز پدیدار شود ، آنوقت گلدانها را بیرون آورده زیر شاسی یا توی گلخانه معتدل میگذارند تا نمو کرده و گلهای آن باز شود .
به نسبت گرمای گلخانه گلها زودتر یا دیرتر شروع بباز شدن می کنند .
برای کاشتن پیاز سنبل در آب فقط گذاردن پیاز روی ظروف مملو از آب که در آن مقدار کمی خاکه ذغال ریخته باشند کافی نیست بلکه باید آنها را مواظبت کنند که قبل از بیرون آمدن برگهای گیاه پیازها کاملا ریشه های خود را در آب منتشر کرده باشند .
برای این کار بطوریکه قبلا گفته شد بهتر است روی هر پیاز کلاهک کاغذی گذاشته شود تا روشنائی کمتری به نوک پیازها برسد .
در نتیجه دیرتر سبزه آن نمو می کند .
ضمنا مواظبت نمایند همیشه آب ظرف به اندازه باشد که سطح آب مماس با ته پیاز بوده و فقط ریشه گیاه در آب بماند
برای کاشتن سنبل در هوای آزاد روی زمین نکته قابل توجه وجود خاک سالم و سبک است و اگر خاک زمین مساعد نباشد باید قبلا آنرا اصلاح کرده بعد ماه آبان و آذر پیازها را به عمق 15 سانتیمتر و اگر در آن منطقه سرمای زمستان سخت و ممکن است در چنین عمقی رطوبت زیاد نفوذ کرده یخ بزند ، پیازها را عمیق تر بکارند .
پس از آنکه گلهای سنبل تمام شد باید نیمی از برگهای آنرا بریده و ماه خرداد و تیر که برگ های باقیمانده زرد شده و خشکید پیازها را از زمین خارج کرده پس از آنکه چند روز در معرض هوا گذارده و رطوبت آنرا گرفتند آنها را در انبار یا اطاق خشک و تاریک برای کاشتن سال بعد نگهداری نمایند .

تکثیر :
زیاد کردن گل سنبل به روش جدا کردن پیازچه ها بترتیبی که در بالا اشاره شده انجام می گیرد

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:25 ] [ امید ] [ ]
گُل سُرخ ها LES ROSIERS

رُزها یا گل سُرخ ها یكی از مهمترین دسته گیاهان میباشد كه انواع شناخته شده آن به بیش از ۲۰۰۰۰ گونه و واریته مختلف تخمین زده میشود .

رُز، یا گل سُرخ ، جنسی ازخانواده گل سُرخ ها یا(Rosacea) رُزاسِه میباشد كه بوته هایش پاكوتاه و پا بلند و رونده با ساقه های چوبی است و در بعضی گونه ها برگهایش غیر دائمی و در برخی دائمی میباشد .
در اقسام اصلی و اولیه بوته ها صورت بدوی خود را داشته ، بصورت كُرپه و پُر تیغ و خار میباشد ، ولی پس از گشنگیری و بدست آوردن اقسام و جورهای تازه كه بیشتر بوسیله پیوند روی پایه های اقسام وحشی درست شده ، صورت آن دگرگون شده و تا اندازه ای به میل پرورش دهندگان تغییر صورت داده به اشكال مختلف : كُرپه ، چتری ، مجنون ( آویزان ) و بقول فرانسویان ( گل رُز گریان ) و غیره درآمده است .
اشكالی كه بیشتر مورد توجه و در باغات بوته های گل سُرخ را (بسته به وضعیت محل كاشت ) به آن صورت در می آورند ۵ شكل بشرح زیر میباشد :
۱گل سُرخ پاكوتاه : بوته هائیست كه پیوند آنرا روی ریشه یا ساقه نزدیك بخاك زده و میگذارند از پیوند چند شاخه بیرون آید و در اثر هَرَس همه ساله آنرا كوتاه نگهمیدارند ، بطوری كه بسته به جنس آن بلندی بوته ها از ۲۰ سانتیمتر تا یك متر بلند تر نمی شود .
۲گل سرخ كُرپه : كه پس از پیوند نزدیك خاك در اثر هَرَس نوك شاخه ها می گذارند شاخه های فرعی آن زیاد شود تا بوته بصورت كُرپه درآید .
۳گل سرخ با ساقه بلند یا نیمه بلند : عبارت از بوته هائیست كه پیوند را روی یك ساقه صاف و لخت تسترن كوهی به بلندی یك متر تا یك متر و نیم می زنند . پس از نمو پیوند ، ساقه نسترن بتدریج قوی شده رنگ قهوه ای بخود گرفته راست می ایستد . باغبان میتواند شاخه هایی كه از پیوند میروید را به میل خود بهر شكل بخواهد درآورد .
۴گل سرخ رونده پیچنده : این دسته از اقسام مخصوصی هستند كه شاخه های آنها بلند شده و بالا میرود كه آنها را بوسیله پایه یا داربستهای فلزی مخصوصی نگهداری كرده آرایش میدهند .
۵گل سرخ مجنون : كه از پیوند اقسام رونده روی پایه بلند نسترن كوهی بدست می آید .
باین طریق كه هریك از اقسام نامبرده را اگر روی ساقه ای به بلندی ۱/۵ تا ۲ متر از نسترن كوهی پیوند كنند پس از گرفتن شاخه های آن رو به زمین سرازیر شده و بوته گل مجنون ( گل رز گریان ) بدست میآید .

اقسام مختلف و جورهای حاصله از گل سرخ :
بطوری كه گفته شد از گل سرخ گونه ها و واریته های ( اقسام و جورها ) زیادی تا كنون شناخته شده ، ولی آنچه از بهترین گونه ها و واریته ها كه در باغات كشورهای اروپایی مانند : فرانسه كاشته شده نگهداری میشود تقریبا در حدود ۱۰۰۰تا ۱۵۰۰ گونه و واریته است .
برای آنكه در تزئید جورهای گل سرخ بتوانند نژاد هر واریته را معلوم نموده و بدانند هر واریته كه تازه بدست می آورند از جفتگیری كدام یك از واریته ها بوجود آمده ، عده بیشماری از گیاه شناسان و كارشناسان مخصوص این گل ، آنها را دسته بندی كرده اند كه مهمترین از همه آنها دسته بندی زیر است كه مورد توجه بیشتری میباشد :

۱گل سرخ فرانسه ( رُز دو فرانس Rosier de france)
۲نسترن (اكلانتیِرEglantier)
۳گل چای ( رُزیِه آدور دوته Rosier aodeur de the)
۴گل سرخ ایران ( رُزیِه دو پِرسRosier de Perse)
۵گل سرخ با گلهای متعدد( رُزیِه مولتی فلور پُلی آنتاRosier Multiflore Polyanta)
۶گل سرخ مینیاتور( رُزیِه مینیاتورRosier Miniature )
۷گل سرخ بَنگال ( رزیِه بنگالRosier Bengale )

گل رُز دو رگِه شارل دوگل(Charle de Gaulle )
این دسته بندی از نظر نژادی گل سرخ بوده ولی نسبت به وقت گل دادن و بلندی و كوتاهی بوته یا پیچندگی آنها در تجارت دسته بندی دیگری كرده اند كه چون بیشتر مورد احتیاج و توجه افرادی است كه بكاشتن و پرورش این گل علاقه دارند ، این دسته بندی در اینجا شرح داده میشود .

۱گل سرخ های پاكوتاه گل درشت .
۲گل سرخ های پاكوتاه با گل كوچك .
۳گل سرخ های بوته كُرپه( رُزیِه بوئیسونRosier Buissons)
۴گل سرخ های رونده .

۱گل سرخ های پاكوتاه با گل درشت :
الف – دسته همیشه گلها ( رِمونتانت Remontants ) : شامل ۸ جور
(
منظور از همیشه گلها آندسته از گل سرخهائی است كه بهار و تابستان تا اواسط پائیز متناوبآ گل می دهند ).
ب – دسته دورگه های همیشه گل : شامل دو سری و رویهمرفته ۲۲ جور مختلف مانند گل سرخ " مادام البرت باربیه " با گل زیبای درشت و خوش تركیب كاملا پُرپَر ، برنگ زرد شُتُری كه مغز آن زرد آلوئی و در سالهای نزدیك به ۱۹۴۷ بدست آمده است .
ج – دسته معروف به گل چای : شامل ۱۲ جور .
د – دسته دورَگِهِ چای : دارای ده سِری مختلف شامل ۲۱۸ جور مانند " گل چای " ( بتی اوپریشارد Betty uprichard ) گل درشت نیمه پُرپَر با گلبرگهای پهن برنگ صورتی گوشتی كه میانه آن شنجرفی و پشت گلبرگها شنجرفی مایل به نارنجی خیلی خوشبو كه در ۱۹۲۲ بدست آمده است .
دیگری گل چای( مارگارت مك گریدی Margaret Mac Gredy):
گل زیبای پُرپَردرشت برنگ لاكی كه آخر شنجرفی میشود باعطر مطبوع كه در ۱۹۳۷ بدست آمده .
دیگر گل چای ( كُنتِس دو كاستیلژاKontesse de Castillja ) : با گل درشت نیمه پُرپَر به رنگ زرد طلائی ، پشت برنزی كه در سال ۱۹۲۶ بدست آمده است .

۲گل سُرخ های پاكوتاه با گل كوچك :
الف – گل سرخ بنگال و دورَگِه های آن شامل ۸ جور .
ب – گل سُرخ پولیانتا(Polyantha) و دورَگِه های آن شامل ۵۶ جور .
ج – گل سُرخ مینیاتور شامل ۷ جور

گل رُز براندی هیبرید (BRANDY )
۳گل سُرخ های كُرپِه ( بوئیسونBuisson) :شامل ۳۱ جور .
۴گل سُرخ های رونده : دارای ۲ سری و شامل ۹۲ جور .

زمین و خاك مساعد برای پرورش گل سُرخ :
برای آنكه بتوان یك باغ گل سُرخ احداث كرد یا آنكه بوته هایی را كه در باغچه یا حاشیه خا میكارند بطور كامل نمو كرده و از همه جهت جالب توجه باشد ، باید دید گل سُرخ در چه نوع خاك بهتر از سایر گلها تغذیه كرده و میتواند در آنجا تا حد طبیعی رُشد و پرورش یلقفته زیبایی طبیعی خود را نمایان سازد . بهترین زمین برای كاشتن گل سُرخ ها زمینی است كه دارای خاك رُسی و شنی تازه باشد .
این قسم خاك كمی سنگین است و وقتی آنرا آب می دهند خاك به ابزار كار میچسبد ولی بزودی رطوبت اضافی را از خود رد كرده و در آن به آسانی و خوبی میتوان كار كرد . در چنین خاكی ریشه های گل سُرخ به اطراف منتشر شده وسائل تغذیه كافی برای بوته را فراهم ساخته و گلریزان فراوانی می كند . برعكس زمین های آهكی كه خاكش مقادیر زیادی مواد آهكی مانند كاربنات دو سود داشته باشد برای كاشتن گل سرخ بهیچ وجه مناسب نیست . مقدار آهكی كه در خاك برای بوته های گل سرخ لازم است به نسبت مواد موجود در خاك و همینطور به نسبت نژادهای مختلف گل باید تفاوت داشته باشد .
چنانچه در زمین های رُسی و شنی مقدار آهك نباید از ۱۰ تا ۱۵ درصد و در زمین های شنی از ۵ درصد تجاوز كند .
زمینهای شنی كه در خاكش رُس یافت نمی شود ، برای پرورش گل سرخ مناسب نیست . مگر آنكه آنرا بحد كافی با مواد پوسیده نباتی و حیوانی مخلوط كنند تا همیشه خاك را تازه نگهدارد .
نكته قابل توجه آنست كه نباید تصور شود چون خاك رُسی و شنی برای تربیت گل مساعد است میتوان بوته های گل سرخ را در خاك های رُسی نیز كاشت . بنابراین باید دانست كه كاشتن گل سرخ در زمینهای رُسی یا شنی خالص یا آنها كه بیش از ۱۵درصد مواد آهكی دارند زحمت بیهوده است و بوته های گل در چنین زمینها ، همیشه زرد و رنجور و برگهایشان زودتر از موقع ریخته در مدت كوتاهی خشكیده و از بین میرود . مگر آنكه خاك آنها را قبلا اصلاح كرده بعد مبادرت به كاشتن گل نمایند .اكنون كه خاك مناسب برای كاشتن گل سرخ را شناختیم باید دانست چگونه چنین زمینی را باید آماده برای گل كاری كرده ، با چه نوع مواد غذائی آنرا تقویت نمود ، تا گلهای حاصله در آن تمام زیبایی و ظرافت خود را حفظ كرده نمایان سازد .
زمین را باید قبلا بعمق ۶۰ تا ۸۰ سانتیمتر كاملا برگرداند و سنگهای درشت و مواد زائد را از آن بیرون كشیده بعد برای هر صد متر مربع ۳۰۰ تا ۴۰۰ كیلوگرم كود تجزیه شده و ساخته را خوب با خاك مخلوط سازند . بهتر است این كار در آبان ماه و چند هفته قبل از موقع كاشتن بوته ها صورت گیرد .اگر زمینی را كه در اختیار دارند از زمین های سبك ( مانند زمین های شنی خالص یا هر نوع خاكی كه شن آن زیادتر از سایر تركیباتش باشد ) باید با آن ، كود سنگین كه بتواند خاك را قابل نگهداری رطوبت كند مخلوط كنند .
بهترین كود برای چنین زمین كود گاوی ساخته شده است .
زیرا كود گاوی بزمین های سبك قابلیت حفظ و نگهداری رطوبت را داده و از نظر مواد مغذی و پوسیده آنرا غنی میسازد .
اگر زمین از نوع رثسی و شنی است یعنی مواد رُسی آن برتری دارد باید برای اصلاح آن از كودهای سبك تازه كه بتواند سنگینی خاك را اصلاح كند و آنرا قابل جذب آب نماید ( مانند پِهِن اسب تجزیه شده و پوسیده یا كود گوسفندی نرم ) بحد كافی و زیاد مدتها قبل از رسیدن موقع كاشت مخلوط كنند . بهتر است این كار اوائل پائیز انجام گرفته و تا موقع كاشتن چند دفعه زمین را برگردانده تا خاك دارای خلل و فرج لازم برای نفوذ و جذب اب بشود . برای تكمیل كودهای سبك كه با خاكهای رُسی و شنی مخلوط میكنند باید از كودهای شیمیایی مخصوصآ آن دسته كه مواد پطاسی آن بیشتر است استفاده نمود . پس از آنكه بوته های گل را در باغ یا نقاطی كه برای این كار تخصیص داده شده كاشتند نسبت به جنس زمین باید آنها را هر سال (اگر خاك سبك است ) یا هردو سال یك مرتبه ( اگر خاك سنگین است ) كود بدهند و میزان كود مورد لزوم همان ۳۰۰كیلو گرم برای هر صد متر مربع است كه اواخر پائیز روی زمین پهن كرده بكمك شن كش و چنگال یا بیل آنرا زیر خاك كنند .
مواظبت های دیگری كه بوته های گل سرخ لازم دارد بطور خلاصه عبارت است از :
الف – حذف پاجوشهائی كه از پایه بوته ها یعنی از نسترنهای كوهی بیرون میآید كه باید جدآ مراقبت شود زیرا اگر پاچوشها را نبرند ، مواد مغذی را كه باید به بوته برسد جذب و مصرف كرده بوته را ضعیف كرده یا میخشكاند.
ب – آبیاری مرتب و منظم بوته ها به تناسب فصل مخصوصآ در زمین های سبك و ایم گرم تابستان .
ج – چیدن ته گلها پس از ریختن گلبرگها كه باید از نیم سانتیمتر بالای آخرین برگ شاخه كه منتهی به گل شده قطع نمود.
د – مراقبت و جلوگیری از ابتلاء بوته ها به انواع امراض قارچی یا میكربی و حیوانی بشرحی كه در آفات گیاهی گفته شده .
ه – هَرَس بوته ها كه باید اواخر زمستان انجام شود تا در نتیجه شاخه های نازك و ضعیف حذف شده و شاخه های قوی و گلدار جانشین آنها گردد . برای آنكه بتوان بطور محسوس قوت و قدرت بوته های گل سرخ را زیاد كرد ، باید از كودهای شیمیایی بعنوان كود تكمیلی استفاده نمود . ولی مصرف این كودها باید با اطلاع كامل از وضعیت خاك و زمین كه بوسیله تجزیه شیمیایی روشن می شود انجام شود .
زیرا قبل از استعمال كود شیمیایی باید دانست در خاك باغچه یا باغ گل سرخ از هریك از مواد آلی اصلی كه برای رُشد و پرورش و گلریزان گیاه لازم است ( ازت – اسید فسفوریك – پطاس – آهك ) چه میزان بوسیله بوته ها در ضمن سال مصرف شده و اكنون باید جای آنها پُر شود .یك زمین متوسط باید درهرهزارگرم خاكش یك گرم ازت – ۲۰% اسید فسفوریك۳۰ % پطاس و یك گرم آهك داشته باشد .
بنابراین برای جبران كسری های سالیانه باید از عوامل حاصلخیز كننده استفاده شود و بطور متوسط برای هر متر مربع زمین میتوان ۶۰ گرم ازت ( نیترات دو سود ) در نظر گرفته شود و اگر زمین از حیث مواد آهكی نیز فقیر باشد كافی است كه در هر ۴ سال یكمرتبه برای هر متر مربع ۳۰۰ گرم آهك به زمین داد . ولی باید متوجه بود كه بدون وجود مقدار لازم كود حیوانی در خاك به تنهایی نمی توان از استعمال و مصرف كودهای شیمیایی نتیجه قطعی و موثر بدست آورد .
كود حیوانی گذشته از آنكه مواد لازم مانند : ازت و پطاس را در خاك فرهم میسازد، وضعیت آنرا از نظر ساختمان فیزیكی نیز اصلاح مینماید . زیرا بوسیله كود حیوانی است كه اگر خاك سنگین یا خیلی سبك باشد میتواند آنرا تغییر داده و برای پرورش گیاه مساعد سازد .

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:24 ] [ امید ] [ ]
شامه دورا

نام علمی Chamaedorea Elegans :
خانواده:PALMACEAE نیازها: مناسب برای پشت پنجره های شمالی و شرقی، هرچند وقت سطح برگ ها را با آب مقطر ولرم شست وشو داده و برگ های تغییر رنگ داده را از ساقه جدا كنید.
هفته ای یكبار باید خاك آن را غرقاب نمود، در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاك خشك شود. در فصل بهار و تابستان ماهی یك بار از كود مایع استفاده كنید.
ازدیاد: از طریق كاشت بذر تازه در بهار درون خاكبرگ، مدت دو سال نشاءها را در محیطی گرم و مرطوب با درجه حرارت ۳۰-۲۴ درجه سانتیگراد نگهداری كنید.
 
http://www.graines.be/photos/Chamaedorea-elegans.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:23 ] [ امید ] [ ]
ژربرا :

نام علمی :  Gerbera Jamesonii hybrid
خانواده: COMPOSITAE این گیاه دارای گلهای مینایی شكل پرگلبرگ و یا كم گلبرگ به قطر ۵ سانتیمتر در رنگهای قرمز، نارنجی، صورتی، زرد و سفید با مركز زردرنگ است. زمان اصلی گلدهی آن اوایل تابستان تا اواخر پاییز می باشد ولی در بهار و زمستان نیز آن را به گل می نشانند.
(كاشت گلخانه ای) برگها كركدار و لوب دار به طول ۱۵ سانتیمتر هستند. انواع پاكوتاه به بلندی ۳۰-۲۵ سانتیمتر بیشتر به عنوان گیاه گلدانی استفاده می شوند و انواع پابلند به عنوان گل بریده به فروش می رسند.نیازها: مكان روشن كه حداقل نیمی از روز آفتابگیر باشد، نگهداری گیاه برای سال بعد مشكل بوده و گلهای ضعیفی تولید خواهد نمود.
نیاز به خاك سبك و نسبتاً مرطوب دارد. حداقل دمای قابل تحمل آن ۲۱- ۱۰ درجه سانتیگراد است.ازدیاد: از طریق كاشت بذر در ۱۸-۱۳ درجه سانتیگراد در پاییز یا اول بهار و یا تقسیم گیاه در اوایل بهار امكان پذیر است.
 
http://html.theflowerexpert.com/media/images/mostpopularflowers/gerberas/assorted-gerberas.jpg.pagespeed.ce.X5aiZ5OPJW.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:22 ] [ امید ] [ ]
گیاه سنگی

نام علمی : Lithops Pseudotruncatella



خانوادهAIZOACEAE  
زمان گلدهی: اواخر تابستاننیازها: مكان آفتابی، حداقل دمای مورد نیاز در زمستان ۱۰-۸ درجه سانتی گراد، در تابستان در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید خاك كاملا خشك شود و هنگام آبیاری روی برگ های گوشتی و سنگ مانند گیاه آب نریزید.

در زمستان از آبیاری خودداری كنید. خاك مناسب مخلوطی از قسمت های مساوی خاك آجر (آجر نرم شده)، خاك برگ پوسیده، ماسه و مقدار كمی پودر حلزون خشك شده، سطح خاك را نیز با مقداری سنگریزه درشت بپوشانید.

ازدیاد: كاشت بذر در اول بهار در حرارت ۲۱ درجه سانتی گراد، تقسیم گیاه به دو قسمت كه هركدام دارای قسمتی از ساقه باشند
.



http://www.kaktus-klub.com/galery/succulents/Lithops_pseudotruncatella%20.jpghttp://www.cactus-art.biz/schede/LITHOPS/Lithops_pseudotruncatella/Lithops_pseudotruncatella_C67/Lithops_pseudotruncatella_c67_sd_810.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:21 ] [ امید ] [ ]
گل ساق عروس

نام علمی : Echeveria glauca

خانواده: GRASSULACEAEنیازها: مكان آفتابی و هوای خنك و خشك، در فصل زمستان نیاز به استراحت در دمای ۱۰-۵ درجه سانتی گراد دارد. در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاك كاملاً خشك شود و روی برگها مستقیماً آب نریزید.
خاك مناسب: مخلوطی از خاك باغچه، كود دامی پوسیده، ماسه شسته و خاك رس با نسبت مساوی. از اردیبهشت تا شهریور،ماهی یك بار كود محلول با غلظت دو گرم در لیتر.
ازدیاد: از طریق قلمه انتهای برگدار ساقه هایی كه بلند شده اند در حرارتی كمتر از ۱۶ درجه سانتیگراد در بهار و تابستان و كشت بذر در اوایل بهار.
 
http://www.soquelnursery.com/images/echeveria_secunda_glauca.JPG

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:20 ] [ امید ] [ ]
بیل برژیا

BILLBERGIA : نام علمی


گیاه بیلبرژیا Bilbergia جنسی از خانواده بروملیاسه های ماندنی Bromeliaceae است .
برگهایش سفت که روی آن راه راه سفید داشته وکناره اش دندانه دندانه میباشد و بشکل رُزت میروید.
این گیاه بسیار جان سخت و مقاوم است بطوریکه در هر شرایط نوری که قرار گیرد به حیات خود ادامه می دهد
.
حتی در درجه حرارت های بسیار متفاوت نیز مقاومت قابل توجهی از خود نشان می دهد .
بلندی این گیاه به 50 سانتیمتر می رسد .
نگهداری بیلبرژیا بخصوص به کسانی توصیه میشود که درآپارتمان زندگی می کنند و محیط مسکونی آنها از شرایط مناسب برای گیاهان برخوردار نیست و یا اشخاصیکه حوصله و وقت کافی جهت رسیدگی به گلهای خود را ندارند .
گل عجیب بیلبرژیا ، از میان برگها بیرون آمده و شامل طوقه های صورتی رنگی میباشد که انتهای آنها گل های متمایل به زرد با حاشیه آبی رنگ ظاهر میشود .
پس از خشک شدن گل ، جوانه های جدیدی از داخل خاک بیرون می آیند که از آنها برای تکثیر میتوان استفاده نمود .
این جوانه ها را همچنین می توان دست نخورده باقی گذاشت و گیاه را به گلدان جدیدی منتقل نمود و به این ترتیب مجموعه ای از گیاهان جوان و گیاهان قدیمی را در یک گلدان داشت .
از آنجا که جوانه ها تقریبا همزمان گل خواهند داد گیاه صورت بسیار زیبائی بخود خواهد گرفت .

انواع مختلف بیلبرژیا عبارتند از :
- 1
بیلبرژیا اسپینوزا B.spinosa
- 2
بیلبرژیا رودسیانا B. ehodocyanea : که گلهایش بشکل خوشه کم پَر یا پُرپَر گاهی آویخته و گاهی ایستاده روی ساقه های رنگین باز میشود ، اقسام دیگری از این گل کاشته میشود مانند :
:3
بیلبرژیا آمانئونا B.amaena
:4
بیلبرژیا پولدی B.poldi
:5
بیلبرژیا مورلیانا B.Moreliana
:6
بیلبرژیا زبریناB.Zebrina
:7
بیلبرژیا سوندرسی ئی B.saundersii
:8
بیلبرژیا پیرامیدالیس B. pyeamidalis
:9
بیلبرژیا نوتانس B. nutans
همه اقسام بیلبرژیا ، گلهای گلخانه معتدل هستند و باید آنها را در خاکی مخلوط از زباله پوسیده با خاک چمن تجزیه شده کاشت .
آبکش گلدان باید طوری تنظیم شود که به هیچوجه آب در آن باقی نماند .

تکثیر :
این گل بوسیله کاشتن بذر و یا جدا کردن پاجوشهای آن زیاد میشود .
آخرین نکته قابل ذکر اینستکه از دادن آب زیاد به آن باید خودداری نمود .

http://flora.huh.harvard.edu/FloraData/1001/Images/Bromeliaceae/Bromeliaceae-Billbergia%20pyramidalis-002.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:19 ] [ امید ] [ ]
كوردیلین رنگارنگ :

Cordyline Fruticosa kiwiنام علمی :  

خانواده : AGAVACEAE
این واریته دارای برگهای پهن و كشیده و رنگارنگ (قرمز _ صورتی- كرم- سبز) می باشد كه از پایین تا نوك ساقه را پوشانده اند.نیازها: مكان پرنور ولی دور از تابش مستقیم آفتاب، خاك سبك كه نسبتاً مرطوب نگهداشته شود. نیاز به هوای مرطوب داشته و بهتر است سطح برگها در طول روز با آب اسپری شوند و هر چند روز با اسفنج و آب ولرم شستشو داده شوند تا تمیز و براق شوند.

هر دو سال یكبار تعویض گلدان انجام شود. حداقل دمای قابل تحمل آن ۱۳ درجه سانتیگراد است.ازدیاد: از طریق قطعات ساقه كه هر یك دارای یك جوانه باشند، امكان پذیر است
.



http://images.plant-care.com/cordyline-kiwi-809.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:17 ] [ امید ] [ ]
سرئوس :

Cereus Peruvianusنام علمی :  خانواده:

CACTACEAEنیازها: مكان آفتابی و گرم، در تابستان بهتر است در تراس یا حیاط قرار داده شود. در فصل زمستان آبیاری نگردد و دمای محیط از ۳ درجه سانتی گراد پایین تر نباشد. در تابستان در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاك خشك شود و برای پاك كردن غبار و باز كردن منافذ سطح برگها گاهگاهی از اسپری آب استفاده كنید.

به گیاه مسن از خرداد تا شهریور ماه هفته ای یك بار مخلوطی از یك گرم فسفات و یك گرم سولفات پتاسیم بدهید. خاك مناسب: قسمتهای مساوی خاكبرگ و ماسه.ازدیاد: كاشت بذر در اواخر فروردین ماه در حرارت ۲۱ درجه و قلمه از ساقه های جانبی به طول ۲۰-۸ سانتی متر در بهار و تابستان
.



http://image.gardening.eu/grasse/singolegrasse/Cereus_per/Cereus_peruvianus1.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:16 ] [ امید ] [ ]
پیرتر :

اسم لاتین: pyrethrum cinerariaefolium
خانواده گیاه: asteraceae
پیرتر گیاهی است با خاصیت حشره کشی، به طور طبیعی که موارد استعمال آن هم درمنزل وهم در کشاورزی معمول میباشد .ماده حشره کشی این گیاه از سر شاخه های گل خشک شده دریافت میشود .ازسال 1950 فرآوری این گیاه تنها متمرکز به کنیا بود ولی اکنون پرورش آن به استرالیا نیز گسترش یافته است.
این گیاه به طور معمول به دلیل خاصیت حشره کشی خوسش پرورش می یابد وماده موثره آن pyrethrin در سر شاخه های گیاه یافت میشود .این گیاه در اکثر کشورها یافت میشود بویژه در کنیا و تانزانیا و اکوادر و رواندا که به طوریکه برآورد شده هرساله تولیدات این گیاه 34/2میلیون پوند محصولات این کشور ما به خود نسبت داده است.خرمن سر شاخه ها به دو طریق است : هم به صورت کار دستی و هم به صورت مکانیزه که نوع دوم یعنی در مقیاس مکانیزه کارآیی کاملتری داشته و از کاردستی می کاهد
آرایش گیاه:inflorescence
پیرتر گیاهی است علفی و باریک و پایا به قد 12 – 30 اینچ و هم چنین قسمت مرکزی گل که به رنگ زرد میباشد از پهنا 2/11 اینچ میباشد.این گیاه در مناطق معتدل با درجه بارندگی 45 تا 50 اینچ پرورش می یابد. برای کاشت این گیاه ابتدا بذرها را در خزانه میکارند و ان وقت بعد از گذشت 4 ماه یعنی زمانی که دارای گیاه به 4 تا 5 اینچ رسید انرا در زمین اصلی میکارند. در 4 ماه بعد خرمن سر شاخه های باز شروع میشود.
بعد از 3 سال محصول دهی به تدریج بهره گیاه کاهش می یابد. ماکزیمم بهره کشت و کاشت این گیاه در فصل دوم گرفته می شود.هر گل آذین آن شامل 18 تا 22 گل سفید است و به صورت مجتمع در مرکز به رنگ زرد که شامل 40 تا 100 گل لوله ای کوتاه با جنسیت نروماده میباشد. گلهای پیرتر زیاد مورد توجه زنبورهای عسل نیستند تنها گرده ها را دریافت کرده و در امر گرده افشانی شرکت دارند.البته دانشمندان دریافته اند که زنبورها محصولات را افزایش میدهند. خرمن زمانی شروع میشود که روی هر ساقه یا سرشاخه 3 یا 4 گل کاملا باز وجود داشته باشد.شرایط گرده افشانی: pollination requirement
در مورد پیرتر شرایط گرده افشانی به وضوح شناخته نشده است اما طی اظهاراتی پیرتر دارای خود حاصلخیزی بالایی است و همچنان که گرده ها از گلی به گل دیگر میروند که تشکیل بذرهایی با قدرت ماندگاری بالایی میدهند..Krolla بحثی داشته راجع به تست مقاله ای پرورش گیاهان در قفسه هایی با حظور زنبورها و بدون حظور آنها در محیطهای باز. او گزارش کرد نشانه ای قوی حاکی از این است که پرورش پیرتر در حطور حشرات گرده افشان به طور گسترده افزایش می یابد. گزارش سازمان ملل متحد اظهاز داشت که پیرتر یک گیاه دگر لقاح بوده و جشرات مداخله گر در امر گرده افشانی از مهمترین آنها زنبورها ودیگر hymenoptera بوده اند.Brewer اظهارداشت که گرده های خود گیاه نمی توانند پذیرنده سطح کلاله باشند زیرا وقتی گرده ها از بساک خارج می شوند سر کلاله بسته می شود و از اجازه ورود گرده به داخل خامه جلوگیری میکند .
نتیجه تست در چگونگی بذر های پیرتر بدین نحو بوده : خود لقاحی بدون حضور زنبورها 1-0 % در حضور زنبورها 7/1 _7/2 میباشد و دگر لقاحی بدون حضور زنبورها 2/5_3/8 % و در حضور زنبورها 7/17_7/37 % می باشد .توجه :Pyrethrum یک حشره کش گیاهی است که از گلهای داوودی و دالماسیا اغلب کمتر از گلهای داوودی ایرانی و گیاهانی مه در اروپای شرقی و Caucasus کشف شده تولید شده البته در حال حاضر گل داوودی و الماسیا که به صورت تجاری است لیشتر در مناطق کوهستانی کنیا وتونس و اکادور کشت شده است.
کشت : pyrethrumشرح و انتخاب گونه ها: انتخاب خزانه ها و دانه ها و گیاهان برای تولید کنندگان دانه کانادایی اغلب به گونه های تزیینی گل داوودی ایرانی که حاوی pyretyhrin کمتر از دالماسیا می باشد محدود شده متا سفانه این گونه های برای ظهورشان به جای عصاره pyrethrin انتخاب شده اند .به طور ایده ال گونه هایی از قبیل آنهایی که در کنیی کشت شده اند بهتر هستند و باید جستجو شوند و این گونه ها در سطحهای بالاتر توسعه یافته اند. گل داوودی ایرانی شبیه گل مروارید و گلهای قرمز و صورتی و سفید که تولید میشوند میباشد . گل داوودی دالماسیا بیشتر شبیه گل مروارید است این گلها مخصوصا سفید یا مرکز زرد رنگ با تعداد زیادی ساقه های کاملا سفت کلشته میشوند. گونه های دیگراز قبیل chrysanthemum balsatita و c.marshalli مواد حشره کش را شامل میشود . شرایط مناسب :کشت تجاری گل داوودی دالماسیا در ارتفاعات بین 1600و3000 متر انجام میشود.زیرا pyrethrin با ارتفاعات افزایش می یابد در صورتی که تولید گل در ارتفاعات پایین تر از 1600 متر کاهش می یابد .
به راستی که رشد آن در آب و هوای نیمه خشک با زمستانهای سرد و با بارش باران در حدود 1200 میلی متر و 2 یا 3 ماه فصل خشک میباشد . تکثیر :گیاهان میتوانند با تکثیر قسمتی از خود گیاه یا دانه ها تکثیر شوند . خیلی اسان تر است که کشت گل داوودی را با فراهم کردن گیاهان از خزانه یا از همنوع خود شروع کنیم اگر چه هر وقت گیاهان برای یکسال استفاده شده اند . برای سالهای بعد هم میتوانند استفاده شوند . ریشه گیاه میتواند در پاییز یا بهار موقعی که جوانه های جدید ظاهر شوند تقسیم شوند . دانه ها باید استریل شوند . دانه ها در 2 یا 4 هفته جوانه می زنند. درجه حرارت واقعی برای جوانه زدن در حدود 20 – 22 است . دانه ها را می توانیم مستقیما در اگوست بکاریم یا آنها را چند سانتی متری در زمین نرم و خشک مخفی کنیم .
گیاهان در ردیفهای با فاصله 30 تا 59 سانتی متری جدا از هم یا 35 تا 40 سانتی متر در سراسر ردیف جوانه میزنند . توجه: گلهای داوودی باید خیلی خوب وجین شوند برای اینکه آنها برای مبارزه خیلی حساس هستند . برداشت : زمان برداشت برای بدست آوردن بیشترین سطح pyrethrin در گلها مهم است. برداشت باید در مدت زمانهای گرم و خشک انجام شوند. در واقع گلها باید برای رشد کامل حتی در میان روز پنجم و نهم از شروع شکوفایی برداشت شده باشند . گلها در مرکز گیاه شامل pyrethrin بیشتر از بیرون است .
 
http://www.nippon-shinyaku.co.jp/assets/images/herb/flower/02_06/photo01.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:14 ] [ امید ] [ ]
شوکران

نام علمی :  Conium maculatum L


خانواده-  Umbelliferaceae :چتریان
نام انگلیسی :  Hemlock
نامهای فارسی: شوکران ، شوکران کبیر ، بالداران ، بیخ تفت .
پراکنش: گرگان،گلی داغ،گلستان،جنوب بجنورد،گیلان،کوه انگور چاله،آذربایجان،اردبیل،کرد ستان
(بین سنندج و صلوات آباد)، همدان،کرمانشاه،اراک،لرستا ن(خرم آباد)،فارس،کرمان،کوه هزاران،
خراسان، کوه بزک،تهران،الرزب،قزوین،کرج ،پل زنگوله.
ویژگی ها:
ارتفاع این گیاه 1 تا 2.5 متر است. یکساله یا چند ساله.برگ ها سبز تیره.بدون کرک.متقابل 2-4.
مهمترین راه شناسایی این گیاه و جود خال های قرمز متعدد بر روی ساقه آن است.
گل ها:سفید رنگ.فرم چتری و همراه با براکت.
میوه: دارای شیار های موجی شکل و بدون کرک.
بخش های سمی: آلکالوئید کونین(coniine) و ترکیبات مرتبط با آن در تمامی اندام گیاه وجود دارد.
مخصوصا در میوه ها (بیش از 3.5%) بیشترین تمرکز این آلکالوئید سمی است تا جایی که دیواره
درونی میوه را لایه کونین مینامند.
عملکرد این آلکالوئید بر روی سیستم اعصاب میباشد . به طوری که ماهیچه های بدن جاندار را فلج میکند . روند فلج شدن ، پا شروع شده و به ماهیچه های بالاتر سرایت میکند. مرگ جاندار هنگامی فرا میرسد که ماهیچه های تنفسی فلج گردند.
این گیاه به دلایل تاریخی از شهرت بسیاری در بین گیاهان سمی برخوردار است. در گذشته یونانیان برای اعدام زندانیان خود از زهر این گیاه استفاده میکردند.گفته میشود ،سقراط نیز توسط همین زهربه هلاکت رسید. سم این گیاه بر روی حیوانات نیز موثر میباشد.گاو به سم این گیاه بسیار حساس است و لی گوسفند و بز از حساسیت کمتری برخوردارند. مصرف گوشت حیوان آلوده به این سم نیز همان اثرات مصرف مستقیم این گیاه را دارد.
درمان: شستشوی سریع معده ، مصرف استریکنین(Strychnine) در دوز (2 میلی گرم در ساعت) و در همین حال دادن تنفس مصنوعی به بیمار.

http://www.delawarewildflowers.org/images/conium_maculatum.jpg
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:13 ] [ امید ] [ ]
پیاز لاله هلندی :

پیازها را میتوانید هم‌اکنون در باغچه یا گلدان بکارید
جنس خاک:به چند روش میتوان بستر برای لاله و سنبل تهیه کرد. برای مثال: ۷۵ درصد خاک باغچه نرم + ۲۵ درصد ماسه بدون کود حیوانییا میتوان به جای خاک باغچه از مخلوط خاک برگ کاملا پوسیده استفاده کرد. یا میتوان از ترکیب کوکوپیت و ماسه استفاده کرد. (پرلیت و کود حیوانی استفاده نمیشود چون پرلیت با حفظ رطوبت زیاد و کود حیوانی با داشتن انواع قارچها همراه خود ممکن است به پوسیدگی پیازها بیانجامد
به هرحال ترکیب بستر بهتر است شن و ماسه داشته باشد تا اکسیژن بهتری در آن جریان یابد و رطوبت اضافی اطراف پیازها باقی نماند.
نور: محل کاشت در باغچه یا محل قرار گرفتن گلدانها باید کاملا نورگیر باشد.
اگر در گلدان میکارید بهتر است گلدانها را تا وقتی که ریشه‌ها به خوبی تنیده شوند و کار بکنند در فضای آزاد زیر شرایط سرما و بارندگی قرار دهید (معمولا حدود دو ونیم ماه) برای گلدهی زودهنگام میتوان یکی دو هفته مانده به عید گلدانها را به خانه یا گلخانه آورده و در شرایط گرم (دمای شبانه ۱۶ درجه) قرار دهید. لاله‌ها را معمولا زودتر از سنبلها به داخل گلخانه می‌آورند.
ولی توجه داشته باشید که اگر دمای شبانه بیشتر از ۱۷ درجه باشد ممکن است منجر به بیماری مرگ غنچه بشود (غنچه‌ها کج شده و می‌افتد) همچنین در محیط گرمتر احتمال بیماریهای قارچی بیشتر است. بنابرین پس از انتقال به خانه یا گلخانه لاله‌ها به دقت و مراقبت بیشتری نیاز دارند.
فاصله مناسب بین دو پیاز در باغچه: ۱۰ سانتی‌متر – در یک گلدان ۱۲ (دهانه گلدان ۱۲ سانتیمتر) یک پیاز میکاریم.
عمق کاشت: در باغچه حدود ۱۰ سانتی‌متر.
در گلدان کافی است مقدار کمی خاک روی پیاز باشد. چون معمولا پس از کاشت گلدانها را زیر لایه‌ای از ماسه (به قطر حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر) قرار میدهند تا با ایجاد فشار بیشتر، از یخ زدگی پیازها محافظت بکند + موجب افزایش ارتفاع گلها و ساقه گلدهنده بشود + به گیاه القاء بکند که هنوز برای رشد زود است و خیلی به عید نوروز مانده + به حفظ رطوبت خاک اطراف پیازها کمک بکند.
آبیاری: در باغچه بهتر است از بارندگی طبیعی استفاده شود و آبیاری دستی انجام نشود. مگر اینکه هوا گرم شده باشد (مثلا ۱۵ اسفند) و دیگر برف و باران مدتهاست نباریده‌است. در چنین شرایطی آبیاری دو هفته یکبار ایرادی ندارد.
گلدانهای کاشته شده بلافاصله به طور کامل سیراب کنید و اگر بارندگی طبیعی نبود حداکثر دو هفته یکبار آبیاری کاملی بفرمایید.
پس از انتقال گلدانها به گلخانه یا خانه پشت پنجره – بسته به دمای محیط آبیاری مرتبی انجام دهید تا گیاه دچار تنش کم‌آبی نشود. کم آبی منجر به کیفیت پایین گلها میشود. پر آبی منجر به پوسیدگی پیاز میشود. باید حد آبیاری را متعادل نگهدارید.
کودیاری: در باغچه با خاک غنی به کودهای شیمیایی نیاز خاصی وجود ندارد. ولی در گلدانهایی که به خانه یا گلخانه منتقل میکنید با کودهای کامل مانند کریستالون ۱۸.۱۸.۱۸ برای بهبود ریشه‌ها و برگها و گلها میتوان تغذیه مصنوعی انجام داد. همچنین پس از ظهور غنچه‌ها میتوان با کودهای حاوی پتاسیم بیشتر مانند کریستالون ۱۲.۱۲.۳۶ به بهبود کیفیت رنگ و اندازه گلها کمک کرد.
ارتفاع: ارتفاع نهایی گیاه پس از گلدهی: ۲۵ تا ۳۵ cm
کاشت برای مناطق خیلی گرمسیر و بدون بارندگی:
در مناطقی که زمستان آنها به هیچ وجه زیر مثبت ده درجه سانتیگراد نمی‌آید. لازم است که برای اطمینان از کیفیت گلهای پیازها آنها را به طور مصنوعی مدتی سرمادهی کرد. برای این منظور پیازها را در یک کیسه نایلونی درون کوکوپیت مرطوب و خیس قرار داده. در یخچال خانگی که متوسط دمای ۴ تا ۷ درجه مثبت سانتیگراد دارد قرار میدهیم. (توجه داشته‌باشید که چینه سرمایی = stratification در حالت مرطوب اتفاق می‌افتدپس بستر شما چه کوکوپیت یا پیت‌ماس یا ماسه باید کاملا مرطوب باشد.)
پس از حدود ۶ هفته ریشه‌ها و جوانه‌های پیازها بیرون آمده و پس از اینکه ریشه‌ها به بیش از ده سانتیمتر رسید میتوان پیازها را در آورده و در گلخانه کاشت و مرتب آبیاری و رسیدگی کرد تا به گلدهی برسند. از این روش همچنین برای برداشت گل در خارج از فصل استفاده میشود. ولی درصد تلفات پیازها و غنچه‌ها در این روش قابل توجه است.

http://www.golestan-ali.com/fa/wp-content/uploads/2011/01/happy-g-1.jpg
 
http://www.golestan-ali.com/fa/wp-content/uploads/2011/01/102280652.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:11 ] [ امید ] [ ]
گل بی منت باران یا جام زرین :

سترنبرجیا Autumn daffodil

گلبیمنتبارانگیاهیچندسالهسوخواراستکهدردامنهتپههایسنگیودشتها،ازاروپاوترکیهتا وجام S. clusiana آسیایمرکزییافتمیشود.
اینجنسدرایراندارایدوگونهبهنامهایجامزرینکورش میباشد (مظفریان، 1382 ). گلهایآنشبیهگلزعفرانواغلببهصورت S. fischeriana زرینکلیبری منفرد،قیفیاجاممانندبهقطرچهارسانتیمتروبهرنگزرددرخشانبودهورویساقههایبدونبرگ تشکیلمیشوند. برگهاهمزمانیابلافاصلهپسازگلهاظاهرمیشوند
البتهدربرخیگونههاپیشازاینکه برگبدهند،گلهاپدیدارمیشوند. برگهانوارمانندبودهودرپایینگیاهبهصورتافراشتهقرارمیگیرند. گل آنبرخلافگلزعفرانکهدارای 3 پرچماست،دارای 6 پرچمواندامزیرزمینیآنبرخلافزعفرانکه پداژهاست،سوخپوششدارمیباشد.
 
http://pics.davesgarden.com/pics/2005/09/26/DaylilySLP/26a89d.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:10 ] [ امید ] [ ]
گل شمعدانی

نام علمی :  Pelargonium graveolens

برگ یا قسمتهای هوائی گیاه Pelargonium roseum از خانوادۀ Geraniaceae که حاوی اسانس می‌باشند و به همین علت در داروسازی و صنعت حائز اهمیت است.
نامهای گیاه:
Syn: P. roseim R. Br
فارسی: شمعدانی عطری، ژرانیوم
انگلیسی: Rose pelargonium, Sweet – Rose geranium
ریخت شناسی:
گیاهانی عموماً علفی و دارای ساقه‌ای گوشتدار، معمولاً پوشیده از کرک و به ارتفاع 40 سانتی‌متر تا 1 متر. گلها مرکب از 5 کاسبرگ، 5 گلبرگ و 10 پرچم متصل به هم در قاعده هستند.
اندام داروئی:
قسمت مورد استفادۀ این گیاهان برگ و یا قسمتهای هوائی است که از آنها اسانس‌گیری بعمل می‌اید.
زمان جمع‌آوری:
برداشت هنگامی صورت می‌گیرد که گیاه حداکثر رشد رویشی را نموده و در حال شکوفه کردن است. اولین برداشت دارای بیشترین اسانس و بهترین کیفیت می‌باشد. مزارع کهنه میزان اسانس کمتری نسبت به مزارع نو دارند.
دامنۀ انتشار:
منشأ این گونه در آفریقای جنوبی بوده. ولی امروزه در بسیاری از نواحی الجزیره، ماداگاسکار، اسپانیا و فرانسه پرورش می‌یابند. اگر عمل تقطیر از برگ گیاهانی صورت گیرد که در زمینهای خشک پرورش یافته باشند مقدار نسبی اسانس حاصله از آنها کم ولی لطافت و مرغوبیت آن بیشتر است. جنس Pelargonium یک گونه گیاه علفی چند ساله به نام P. quercetorm دارد که انحصاری کردستان ایران و عراق می‌باشد. گونه‌های چندی از این جنس در ایران به صورت زینتی کاشته می‌شود.
اجزای متشکله:
از برگ گیاه مذکور اسانسی به نام Geranium rosat استخراج می‌نمایند. بوی آن مطبوع و شبیه به بوی گل سرخ است. لطافت نوع اسانس بر حسب محلی که تقطیر در آن صورت گرفته فرق می‌کند مانند آنکه اسانس ژرانیوم فرانسه از نوع الجزیره مرغوبتر است. قسمت اعظم اسانس ژرانیوم را ژرانیوم تشکیل می‌دهد که همراه با سیترونلول است بعلاوه دارای لینالول، بورنئول، تری پنئول، الکل فنیل اتیلیک، مانتول و الکل آمیلیک می‌باشد. سیترونلول ایزومرلینالول است. ژرانیول و سیترونلول در عطرسازی مورد توجه است. بوتیرات آن در تهیۀ گل سرخ مصرف دارد.
خواص درمانی:
 اسانس ژرانیوم از نظر درمانی دارای اثر ضد عفونی‌کننده است. از مخلوط آن با اسانسهای دیگر پمادی تهیه می‌کنند که در پانسمان سوختگیها مورد مصرف قرار می‌گیرد. از این اسانس برای مخفی ساختن بوی روغن کاد استفاده بعمل می‌آید. مخلوط آن با فرمل در دندانپزشکی مصرف دارد. در مصارف داخلی، اثر کم‌کننده فشار خون دارد ولی هیچگاه به این منظور استفاده قرار نمی‌گیرد. در عطرسازی و تهیه گرد دندان، پمادها و فرآورده‌های زیبائی مصرف می‌شود. حشرات از بوی آن فرار می‌کنند. گیاه ژرانیوم و اسانس آن generator Cell‌اند.
روغن شمعدانی عطری ضد افسردگی و ضد عفونی‌کننده است. همچنین یک قابض ارزشمند و یک هموستاتیک (متوقف کننده خونریزی) است. موجب پیشبرد التیام سریع می‌شود که آن را برای درمان جراحات بسیار مفید می‌کند. به خاطر رایحۀ دلپذیر، اثرات قابض، ضد عفونی‌کننده و متعادل کننده تولید سبوم، از شمعدانی عطری در فرآورده‌های مراقبت از پوست استفاده می‌شود. شمعدانی عطری برای پوست‌هائی که بیش از حد خشک یا چرب هستند یا پوست‌های خشک دارای نقاط چرب، ارزشمند است.
شمعدانی عطری تقویت‌کننده کبد و کلیه‌هاست و برای درمان زردی، سنگهای کلیوی و عفونت‌های مختلف سیستم ادراری به کار می‌رود.
آثار فارماکولوژیکی:
اثر متعادل کننده این گیاه به خاطر آن است که محرک قشر غده فوق کلیوی است و کمک بزرگی در مشکلات یائسگی و تمامی بیماریهائی که در آنها تعادل هورمونی لازم است محسوب می‌شود. شمعدانی عطری ممکن است برای برطرف شدن علائم تنش قبل از قاعدگی مفید باشد و ویژگی‌های ادرارآور آن به برطرف شدن تجمع بیش از حد مایعات قبل از ایجاد قاعدگی کمک می‌کند.
شمعدانی عطری تحریک کننده سیستم لنفاوی است که همراه با اثر ادرارآور آن باعث شده بصورت یک کرم ماساژ برای درمان سلولیت، تجمع مایعات و ادم قوزک پا بکار می‌رود. شمعدانی عطری قطعاً یک عامل ضد افسردگی ارزشمند است.
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/01/Pelargon.jpg/220px-Pelargon.jpg
http://ugatrial.hort.uga.edu/_ccLib/image/plants/DETA-1465.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:8 ] [ امید ] [ ]
ماگنولیای بنفش

نام علمی : Magnolia Soulunyiana 

درختچه ای است زیبا و با برگهای اویزان به طول 15-10 سانتی متر و گلهای درشت آن که از داخل کم رنگ و از خارج ارغوانی است .
در اوایل فروردین ماه ظاهر میشودو ساقه های سخت و برهنه آن را آذین می بندد و در اردیبهشت ماه برگهای درشت و براق آن ظاهر میشود در اوایل تابستان نیز ماگنولیا بنفش مجددا به گل می نشیند .
تکثیر آن به وسیله خوابانیدن بسهولت صورت می گیرد
 
http://www.aftabir.com/lifestyle/images/ea183a7d56c644a915e75c69c4a58789.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:7 ] [ امید ] [ ]
محبوبه شب

نام علمی :   Cestrum nocturnum
خانواده :   Solanaceae
نام انگلیسی :   Cock’seggs
مورفولوژی
درختچه‌ای است همیشه سبز، بومی آرژانتین با گلهای كوچك سبز ـ لیموئی رنگ و خوشه‌ای كه اواخر بهار تا اواخر تابستان ظاهر می‌شوند و جنبه زینتی ندارند ولی در شبهای تابستان عطر بسیار مطبوع آنها در فضا می‌پیچید.
در شمال كشورمان میوه‌های سفید و درشت شبیه تخم پرندگان تولید می‌كند حداكثر بلندی آن 4 متر است و در مناطق گرم سرتاسر سال گل دارد.
نیازها
به سرما مقاوم نیست و در مناطق سردسیر باید در زمستان از سرما محفوظ بماند بنابراین بهتر است درگلدان كاشته شود تا در فصل سرما (در تهران نیمه دوم پائیز) به محل مناسب انتقال یابد.
در فصل گرما نیاز به آبیاری فراوان دارد نیازمند خاك سبك و قوی و نور غیرمستقیم آفتاب است و هر پانزده روز یكبار از فروردین تا شهریورماه به كود مایع یا تركیبی از اوره، فسفات آمونیم و فسفات دوپتاس با تركیب 15 ـ 30 ـ 15 نیاز دارد.
كاربرد
قراردادن گلدان آن در بالكن‌ها و كنار پنجره ساختمانها مناسب می‌باشد زیرا عطر نافذ گلهای آن كه شبها باز می‌شوند در محیط درون ساختمان می‌پیچد.
ازدیاد
بوسیله قلمه در پاییز، برای این منظور از شاخه‌های خشبی نازك آن قلمه‌هایی به طول 12 ـ 10 سانتیمتر تهیه می‌كنند و آنرا در ماسه نرم فرو كرده، در دمائی حدود 15ـ 10 درجه سانتیگراد نگهداری می‌كنند
ظرف مدت 3ـ 2 ماه قلمه ها ریشه دار شده و بعد آنها را به گلدان منتقل می‌نمایند.
 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 11:5 ] [ امید ] [ ]
فیکوس میکروکارپا:

فیکوس میکروکاپرا گونه ای از فیکوس در خانواده موراسه است که به طور گسترده ای به عنوان یک گیاه زینتی پرورش داده میشود
و یکی از شایع ترین درختان خیابانی در مناطق با آب و هوای گرم است.
این گیاه را می توانید بر روی دیوارهای ساختمان ها ، پل ها ، بزرگراه ها و دیگر سازه های بتنی مشاهده کنید. گونه های مهاجم اصلی میکروکاپرا در هاوایی ،فلوریدا ، برمودا ،امریکا ی مرکزی و جنوبی وجود دارد
ارتفاع فیکوس میکروکاپرا به 80 فوت و گستردگی آن به 100 فوت میرسد. دارای شاخ و برگ همیشه سبز و به رنگ های سبز و مایل به نقره ای و کرم است و دارای گل نمیباشد.
همچنین فیکوس میکروکاپرا را به صورت بونسایی نیز پرورش میدهند که بسیار زیبا و دارای ارزش زینتی میباشد.
این گیاه به محیط روشن با نور غیر مستقیم و سایه روشن ، یک مقدار کمی آفتاب مستقیم به ویژه در طول ماه های زمستان نیاز دارد.
درجه حرارت محیط برای فیکوس میکروکاپرا گرما متوسط در حدود 20 تا 26 درجه سانتیگراد میباشد.
این گیاه نیازمند آبیاری به طور مرتب در فصل رشد اما به ندرت در ماه های زمستان است.
خاک مناسب مخلوطی از خاکبرگ ،پیت،هوموس، شن و ماسه و خاک رس با PH از 5.5 تا 7.5 میباشد.
گیاه را با کود مایع هر ماه تغذیه نمایید.
برای شکل دادن و زیبا کردن گیاه آن را در صورت لزوم در زمستان هرس نمایید

http://nargil.ir/plant/images/plants/Ficus%20Microcarpa%20Bonsai.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:59 ] [ امید ] [ ]
پوتوس

نام علمیEPIPREMNUM AUREUM:
        
خانواده : ARACEAE - گلشیپوریان            
پوتوس از خانواده گل‌شیپوریان ، جنس پوتوس‌ها و بومی جزایر سلیمان است.
این گیاه را در گلخانه‌های گرم نگهداری و تکثیر می‌کنند، ارزش تزئینی آن مرهون رنگ‌های ابلق مرکب زرد تند و سفید مایل به کرم است
این گیاه زیبا توانایی این را دارد كه اتاق شما را تبدیل به یك جنگل كوچك كند. برگ های قلبی شكل سبز تیره یا ابلق پوتوس روی شاخه هایی می رویند كه بسیار سریع رشد می كنند و خاصیت بالا رونده دارند
اغلب این گیاه را به خاطر شباهت های زیاد با گیاه سینداپسوس اشتباه میگیرند. ولی باید دانست که گیاه سینداپسوس دارای یک تخمک در هر تخمدان ولی گیاه پوتوس دارای چند تخمک در هر تخمدان میباشد
بسیاری از انواع آن بالا رونده بوده و تا سقف اتاق -ها بالا میروند تا ارتفاع 5 متر – دارای ریشه های هوایی در اطراف گره ها – در نوع ابلق برگهای جوان تخم مرغی شکل با نوک تیز و به طول 10 سانتیمتر به رنگ سبز براق با لکه های زرد _ زرد تند و سفید کرمی ولی برگهای مسن قلبی شکل به طول 30 سانتیمتر
– سریع الرشد و کم توقع است
آبیاری: تابستان هر 5-4 روز 1 بار ، زمستان هر 8-7 روز 1 بار ، سطح خاک
بین 2 آبیاری باید خشک شود . رطوبت کم محیط را تحمل می کند
غبارپاشی: تابستان 3-2 بار در هفته ، زمستان 2 بار در هفته با آب ولرم
خاک: خاک باغچه + خاکبرگ + ماس
کوددهی: 3 گرم در لیتر کود محلول در آب و یا کود مایع هر 2 هفته 1 بار از فروردین تا آبان ماه
این گیاه نیم سایه را ترجیح می دهد، اما گونه های ابلق آن، رنگ خود را در سایه از دست می دهند
نور مستقیم آفتاب برای پوتوس مناسب نیست
این گیاه در تابستان هفته ای سه بار و در زمستان هفته ای دوبار به میزان كمی آب نیاز دارد
رنگ پریدگی برگها که در اثر نور زیاد است
برگها سبز کم رنگ می شوند که در اثر نور کم است
برگها و ساقه ها خم شده و خشک میشوند که در اثر هوای خیلی گرم محیط و تشنه بودن گیاه است و باید گلدان را به محل خنکتری منتقل و فورآ آبیاری و غبارپاشی کنیم
حاشیه برگها سیاه و نقاط قهوه ای روی آن ظاهر می شود که در اثر آبیاری بیش از اندازه است و نداشتن زهکش نیز مزید بر علت میشود
بایستی گیاه را از نور مستقیم آفتاب در امان نگه داریم
خاك مناسب پوتوس خاك سبك است و تكثیر آن از طریق ریشه دار كردن قلمه های ساقه كه دارای حداقل یك جفت برگ باشند انجام می شود.
ازدیاد، قلمه ساقه از انتهای گیاه به طول 10 سانتیمتر در دمای 24-21 درجه سانتیگراد از اواخر بهار تا اواسط تابستان.
 
http://redwoodbarn.com/houseplants/houseplants-Images/16.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:59 ] [ امید ] [ ]
بونسای گل کاغذی

نام علمی : BOUGAINVILLEA GLABRA BONSAI
خانواده : NYCTAGINACEAE - لاله عباسی
Bougainvillea ، به نام هدایتگر فرانسوی ، بومی جنوب امریکا است و گسترش آن در آب و هوای گرم تر ایالات متحده نیز زیاد میباشد. این عضو خانواده Nyctaginaceae  شباهت هایی با گل شاه پسند دارد.
این گیاه همیشه سبز قابل نکهداری در خانه تقریبا در هر موقعیتی میباشد. همچنین در حالت طبیعی می تواند به عنوان پرچین و به عنوان پوشش زمین به کار رود.
Bougainvillea بسیار ایده آل برای بونسای می باشد و در رنگهای قرمز ، بنفش، نارنجی ، زرد یا سفید در bract ها بهره میبرد.
آنها اغلب در زمستان و اوایل بهار به گل مینشینند، اما بعضی از گیاهان مطرح خوشه های پراکنده در تمام طول سال دارند
نیازمند نور کامل آفتاب، آب و هوای نسبتاً گرم و رطوبت متوسط میباشد.
برای بارور کردن گیاه تغذیه آن با کود نیتروژن رقیق یک بار در بهار و در صورت نیاز یک بار در پاییز مناسب میباشد.
 
http://nargil.ir/plant/images/pic/112/Bougainvillea%20glabra%206.jpg
http://www.artofbonsai.org/galleries/images/enrique/ec_bugainvillea.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:57 ] [ امید ] [ ]

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد